Lystfiskeri på søen

Både til alsidig fiskeri

Med en båd til alsidig fiskeri vil du ikke blot kunne nyde at fiske på mange forskellige måder og mange forskellige fiskearter, men de er også så alsidige, at de kan bruges til andre aktiviteter på vandet. Og, da der er findes aluminiumsfiskerbåde og glasfiberbåde i mange forskellige former og størrelser, har du et bredt udvalg at vælge imellem.

Oversigt

Aktiviteter med en alsidig fiskerbåd

Selvom fiskerbåde til alle formål naturligvs er beregnet til fiskeri, er de alligevel tilpasningsvenlige til næsten alle form for motordrevet sejllads. Faktisk tror vi når du har fundet båden til dig og din familie, og du vil sandsynligvis opdage, at du får så mange muligheder, det er svært at vælge, hvad du helst vil, når tager en tur på vandet.

Den perfekte både til fiskere

Disse fiskerbåde kan anvendes mange forskellige steder, alt fra søer, floder og langs kysten. Holdere til fiskestangen, giver dig mulighed for at sætte fiskestangen fra dig, holde en pause, fiske med flere liner, sætte madding på krogen, eller blot hjælpe dig med at holde styr på dit udstyr.

Leg på vandet

Når fiskene holder op med at bide på krogen, eller børnene er urolige, kan denne type både også være egnet til leg på vandet, med vandski eller tubes. Praktisk set har nyere både øjer i agter, hvor du kan hægte en trækline fast, stiger til kravle ombord eller ud af båden og tilstrækkelig motorkraft nok til at give børnene en sjov tur. Denne type både kan også findes med badeplatforme og andet tilbehør, der er ideelt til de tidspunkter, hvor fiskeri ikke er centrum.

Dagsture

Disse både kan også blot bruges til dagsture langs kysten. Dette kan være en øjenåbner oplevelse, som kan være mere interessant, end det måske lyder. Forestil dig at du sejler ud til en isoleret spids, får øje på marsvin eller ser på solnedgangen. Besøg en restaurant til frokost på havnen. Eller måske sejle båden gennem byens kanal og besøge de nærliggende seværdigheder.

Samlede udgifter ved fiskerbåde til alle formål

Her er en anden grund til at holde af de alsidige både: de er øknomisk overkommelige for næsten enhver gennemsnitlig familie. Især små fiskerbåde kan være overraskende billige. Du vil hurtigt opdage, at mange fiskerbåde kan rumme en familie på fire eller fem personer, og alligevel ikke prismæssigt ligger i nærheden af en ny, moderne bil. Og ekstra bonus: At eje en ny båd er meget sjovere end at eje en ny bil!

Udgifter til vedligeholdelse

Udgifterne til vedligeholdelse er i sig selv også overraskende, når det gælder de alsidige fiskerbåde. Du vil formentlig vaske båden engang imellem, men ud over det er de eneste udgifter, du virkelig har brug for at lægge budget til er vedligeholdelse af motor. Moderne påhængsmotorer (som er det mest almindelige til både til fisker) er utrolig pålidelige og har fremragende garantier, så hvis du følger producentens anbefalede regelmæssige serviceplan vil du få en meget nøjagtig idé om, hvor store udgifter du løbende vil have.

Driftsomkostninger

Motoren skal have noget at spise, men bortset fra benzin er der ikke meget at bekymre sig om med hensyn til driftsomkostninger. Det kan også være en god ide at tegne forsikring. Så hvis du sætter til side i budgettet til brændstof og forsikring, vil din største ekstra udgift formentlig kun være til madding!

Teknologi / materialer / funktioner

De materialer og faciliteter, der findes i de fleste alsidige både til fisker, har ikke ændret sig meget de seneste år. Du finder masser af aluminium fiskerbåde, der er bygget med de nyeste svejseteknikker og marine aluminium (som har en lille mængde magnesium og krom tilføjet i metallet, hvilket øger dens styrke og modstand mod korrosion). Du vil også støde på mange glasfibermodeller, som normalt er håndstøbt, men kan omfatte nogle af de mere avancerede støbeteknikker med vakuum.

I begge tilfælde er har den digitale tidsalder også sneget sig ind i fiskerbåde. Selv små fiskerbåde, har tilbehør, der lader dig tilslutte mobilen, selv når du er ude på vandet. UBS-porte er efterhånden meget almindelige, og mange fishfindere og plottere kan “tale” med din mobiltelefon ved hjælp af Bluetooth eller WiFi, så du kan interagere med din båd via en app.