Bowrider

Bowrider

Bowrider er en ekstremt populær bådtype blandt alle slags søfolk – fra de helt nye til sejlsport til erfarne veteraner, der har tilbragt mange år på vandet. Hvis du spørger nogen, der har sejlet i lang tid, hvad deres første båd var, er chancerne gode for, at de vil fortælle dig, at det var en bowrider. Bowriders er alsidige, hvorfor næsten enhver bådproducent tilbyder en bowrider-linje, så der er mange valgmuligheder på markedet.

Det er gode nyheder for nye købere. Masser af valg betyder, at du kan finde nøjagtigt, hvad du leder efter, hvad enten det er din første båd eller din femte. Masser af valg kan kræve mere indsats fra din side for at finde det, du vil have. At søge efter din første båd er spændende og sjovt, så nyd jagten.

Oversigt

 • Op til ni personer
 • 16-28 fod
 • Påhængsmotor
  Z-drev
  Jetdrev
  Indenbordsmotor
 • Kan trækkes på trailer

Aktiviteter med en bowrider

En bowrider båd er alsidig og kan anvendes til mange forskellige ting. Du kan bruge den til at trække ved vandsport, hvilket er fantastisk til at få børnene væk fra skærmen og udenfor i det gode vejr. Du kan bruge en bowrider båd til en afslappet dagstur, eller til at tage familie og venner til din foretrukne spisested på havnen. At ankomme i båd får dig til at føle dig lidt som en rockstjerne. Sænk ankeret lidt længere ude og nyd et par cocktails eller en middag i en solnedgang på vandet.

Favorit aktiviteter med en bowrider

 • Underholde vennerne ved en tur langs kysten
 • Vandsport
 • Besøg dit foretrukne spisested på havnen – fra vandet
 • Fisketur

Bortset fra vandsport kan du også bruge en bowrider til fiskeri. Der er masser af bowrider både på markedet, der er tiltænkt vandsport eller fiskeri. Vil du have en båd til vandsport eller fiskeri, er der masser af valgmuligheder inden for begge genrer.

Du vil selvfølgelig gerne vide, hvilken båd der er den bedste bowrider og nogle er selvfølgelig bedre end andre. Men forskellen hvert brand imellem er umiddelbart mindre end man ellers ville tro. Når du vælger blandt de producenter som har været på markedet i lang tid, går du sjældent helt forkert, fordi kvaliteten er højere, ligesom båden også bedre holder sin pris. Den bedste bowrider er dog den, der passer til dit og din families behov. Hvis dine børn og deres venner vil stå på wakeboarding, og du har købt en bowrider, der er tiltænkt mod fiskeri, er det sandsynligvis ikke den bedste båd til dig.

Samlede udgifter ved bowrider

Nye bådejere behøver ikke nødvendigvis at starte med en begynder båd. Markedet for bowrider typen dækker hele spektret, fra små både under 20 fod til de luksuriøse tilbud med siddepladser i bue og bagende, samt kabine med køje. Det hele afhænger dit budget, men for en ny båd kan du få dem fra omkring 120.000 kr. op til over 1.000.000 kr. for en 30-fods båd. Hvis det er hvad du vil, og hvis du planlægger at sejle over større afstande f.eks. fra kyst til kyst, skal du gå efter de større bowriders med mindst 20 graders “deadrise” for at skære gennem bølgerne.

Udgifter til vedligeholdelse

Båd- og motorproducenter er gået langt for at reducere mængden af vedligeholdelse en båd kræver. Det giver dig ikke kun mere tid til at sejle, men det reducerer også omkostningerne. En god tommelfingerregel er, at jo nyere båden er, jo mindre koster det at vedligeholde.

Regn med et olieskift for hver 50 til 100 timer, eller hvert år, afhængigt af producentens anbefalinger og om du bruger syntetisk eller mineralsk olie. Klargøring en båd til foråret og vinterkonservering koster også penge, og hvis du betaler andre for at gøre det for dig, koster det mere. Regn med omkring 4.000 – 10.000 kr. om året i vedligeholdelse, i værste fald.

Driftsomkostninger

I modsætning til biler bruger du ikke en båden hver dag for at komme frem og tilbage til arbejde. Men hvis du alligevel bruger din båd til at pendle til at arbejde, så er du heldig. Både har nogle typiske driftsomkostninger, som er anført nedenfor i ingen særlig rækkefølge:

Teknologi / materialer / funktioner

Det meste af innovationen inden for bådebygning foregår mest inden for større både og sejlbåde. Ny teknologi og materialevidenskabelige skaber fremskridt inden for disse kategorier, som derefter siver ned til almindelige produktionsmodeller såsom bowriders.

Det er er sted hvor de store producenter har fordele. Nye metoder til at bygge, nye teknologier og materialer udvikles til de store både og disse finder ofte også vejen til de mindre både, så som bowrider typen.