Yacht til fiskeri

Yacht til fiskeri

En yacht er den ultimative båd til lystfiskeri på det åbne hav. Det er uanset om du taler om verdens største båd eller en mindre størrelse mere egnet hverdagsbrug. Der findes ingen bedre båd til den dedikerede lystfisker, som er designet til at være sødygtig under ekstreme vejrforhold og ofte i stand til at sejle 100+ sømil fra land.

Oversigt

Aktiviteter med en yacht til sportsfiskeri

Når du kigger efter en båd til sportsfiskeri handler det hele om fiskeri. Men de gode både har selvfølgelige et par fordele, fordi såvel som at være egnet til fiskeri, kan du også anvende dem til at nyde de mange andre aspekter ved lystbåde.

Fang de store fisk langt fra kysten

Først og fremmest gælder det for lystbåde til fiskeri om at kunne sejle langt ud fra kysten for at fange en mindre Moby Dick. De har ofte store brændstoftanke, så det er ikke noget problem at tage på tur til steder langt ude, og der er nogle langdistancebåde, der er designet til langturssejlads i flere dage. Bådens skrog er designet til at maksimere sødygtighed og komfort, og bedre at modstå bølgerskvulp end mindre både. Og da lystfiskeri er en udbredt fritidsbeskæftigelse vil du kunne finde både udstyret med alverdens grej og udstyr, der udelukkende er tiltænkt de forskellige former for lystfiskeri.

Plads til en mindre besætning

Du behøver ikke at købe verdens største båd for at have plads til en større besætning på denne type båd. Selv mindre lystfiskerbåde har plads til et halvt dusin lystfiskere, og mange har plads til det dobbelte.

Komfortabel kahyt til tur eller weekendudflugt med venner og familie

Da både til lystfiskeri pr. definition er store, har de en tendens til at have masser af soverum. Mange har flere private soverum. Faktisk tager nogle bådejere rundt med deres både og tilbringer måske dage eller endda uger med at bo ombord. Mange af disse yachtlignende størrelser kan sejle 25 knob eller mere. Så de dage, hvor du ikke fisker, kan du tage familien på en hurtig tur og besøge en ny havn.

Samlede udgifter ved yacht til sportsfiskeri

Uanset om du taler om de bedste både til sportsfiskeri eller lystfiskeri i verden eller de mest beskedne modeller, er en ting helt sikkert: Denne type båd koster betydeligt mere end mange andre modeller. Købsprisen er normalt i million-klassen.

Udgifter til vedligeholdelse

Det er ikke billigt at vedligeholde disse både. Da de er så store og komplekse, har de mange systemer, der skal vedligeholdes regelmæssigt, lige fra store dieselmotorer til VVS til klimakontrol. Og de har brug for konstant at blive vasket og vokset, ellers ville disse lækre både af glasfiber se snuskede ud på kort tid. Som en tommelfingerregel antager man, når det kommer til gælder denne type båd, at vedligeholdelsesomkostninger beløber sig til omkring ca. 10 procent af bådens indkøbspris.

Driftsomkostninger

Sportsfisker-yachts er blandt de dyrere både at holde. De forbruger store mængder brændstof og kræver at blive tilsluttet strøm når de ligger for kaj. Ofte ansættes også en kaptajn – du har brug for en person med seriøs know-how for at sejle en sådanne båd, plus hvis du sejler selv, er det svært at slappe af og fiske. I nogle tilfælde kan en matros også være nødvendigt. Oven på disse omkostninger, skal du naturligvis også have forsikret din båd.

Teknologi / materialer / funktioner

Sportsfisker-yachts er ofte overraskende high-tech. Mange er bygget efter avancerede støbeteknikker, og nogle tilpassede både er ikke støbt i glasfiber, men er i stedet bygget med en kombination af træ, epoxyharpiks og avanceret materialer som kevlar og kulfiber.