Hvad vil du lære?
Jeg vil gerne lære om
Undgå en synkende skude inden du køber: 72 punkter til at gå den brugte båd efter, fra stævn til agter
At købe båd kan være noget af det sjoveste, men også meget overvældende. Især når det gælder køb af brugt båd kan det være forbundet med stor usikkerhed. Så det gælder om at undersøge den brugte båd mest muligt inden du køber, men hvad skal du kigge efter?
De søfarendes dag: En hyldest til de søfarende for deres bidrag til verdensøkonomien
I 2010 besluttede Den Internationale Søfartsorganisation (IMO) at udpege den 25. juni til den internationale søfarendes dag som en måde at erkende, at næsten alt, hvad vi bruger i vores daglige liv, er blevet direkte eller indirekte påvirket af søtransport.
Praktiske tips til at holde havet og andre vandveje rene
Som lystsejlere er vi tiltrukket af det åbne havs fredfyldte skønhed. Men med dette privilegium følger også et ansvar for at beskytte og bevare havmiljøet og dets økosystemer. Affald og forkert bortskaffelse af affald udgør en betydelig trussel mod sundheden i vores farvande. Der er heldigvis mere opmærksomhed på dette, og regeringer rundt om i verden tager større ansvar. Men, du kan også bidrage og hjælpe med at holdet havet rent hvor du er.
Vælg de rigtige sejl: Naviger i et hav af valgmuligheder
Mens solen dykker ned under horisonten og kaster et gyldent skær over det fredfyldte vand, står en sejlbåd yndefuldt for anker med sejlene rullet ind og venter på vindens kald. Disse tavse følgesvende er livsnerven i sejlads og omdanner vindens kraft til den fremdrift, der bærer os over havet.
Vinterklargøring af sejlbåd
Vinterklargøring af båden er en opgave for de fleste bådejere, uanset om båden står på land eller forbliver i vandet vinteren over. I denne artikel fokuseres der på de ting du bør gøre for at klargøre din sejlbåd til overvintring, så du undgår ubehagelige overraskelser til næste forår.
Sender motoren farvede røgsignaler? Her er hvad de kan betyde
Hvis motoren er lidt vrøvlet og hoster mere end normalt, og hvis den pludselig begynder at puste røg ud, så kan du faktisk lære ret meget om, hvad der foregår inde i motoren, bare ved at kigge på farven af røgen. Det kan også afsløre, om der er noget, der ikke helt spiller, og som måske skal fixes.
Madlavning om bord: 5 tips til at lave skøn turmad på en båd
Madlavning om bord på en båd er lidt anderledes end madlavning derhjemme. For det første er pladsen trang, flere ting er mindre, blandt andet komfuret, køleskabet (hvis der er et), vasken, skabene til proviant og endda også skraldespanden. For det andet kan vand, sprit, gas og strøm være begrænset. En båd, ude på det åbne hav, skal være selvforsynende, og hvis man løber tør for strøm, sprit eller noget tredje midt i madlavningen, kan det betyde, at man ikke kan få noget at spise.
Sejlerskole: hvad skal jeg vælge, hvilket forløb er det rette for mig?
Duelighedsbevis og speedbådscertifikat tilbydes ofte gennem en sejlerskole i den lokale sejlklub eller som weekendkurser af virksomheder der lever af det. Den ene type sejlerskole kan være bedre end den anden, afhængig af dine personlige præferencer og mål. I denne artikel fremhæver vi nogle af de ting du bør være opmærksom på.
Er du sejler? 10 fordele ved at være medlem af en sejlklub
Sejlklubberne er en del af det danske foreningsliv og noget, du kan have med i din sejlerlivsstil – uanset om det fylder meget eller lidt. At være medlem af en sejlklub kan være virkelig givende, men tid og engagement skal også til for at få fuldt udbytte.
Kæntring: Hvad gør du, hvis din båd kæntrer?
For de, der elsker at sejle, kan tanken om at kæntre en båd være skræmmende, uanset deres erfaringsniveau. Desværre ignorerer mange dette faktum og håber, at uheld ikke vil ske. Men det er klogt at være forberedt og forbedre sine færdigheder, så man er bedre rustet, hvis uheldet skulle være ude.