7 ting at lære dine børn om sejlads, inden I stævner ud

Med vejret, der bliver varmere og varmere, springer mange ud af sofaen og begynder på at rigge båden til og stikke til søs. Især i disse virus-tider må er mange ekstra ivrige for at komme i gang igen. [ Læs videre ]

7 ting at lære dine børn om sejlads, inden I stævner ud

Mange har sikkert følt sig indespærret derhjemme, og du og dine børn er sandsynligvis ivrige efter at komme udenfor og opleve andet end de berygtede fire vægge.

Den gode nyhed er, at landet er ved at åbne helt op igen og forbud der blev pålagt på grund af COVID-19, bliver langsomt og sikkert ophævet.

Men inden du spurter ud til havnen, kan du dog overveje at bruge lidt tid på at give dine børn nogle vigtige lektioner om både, sejlads og generelt at færdes på havet.

Modtag flaskepost med BOATERS indblik - gå ikke glip af viden, værktøjer og gode råd til de gode oplevelser

Nul spam. Kun e-mails om sejlads, både, udstyr og tilbud, der gør dig til en bedre sejler. Hundredvis har allerede skrevet sig op. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Lær dine børn at færdes på havet

For at komme i gang er her syv ting, du bør lære dine børn om sejllads, inden I stikker til søs.

1. Sikkerhed er vigtigst

Ligesom sikkerhedsseler sikrer alle i bilen, redder redningsveste liv på vandet. Lær dine børn at binde deres redningsvest; loven siger kun at der skal være redningsveste ombord, men du kan lige så godt gøre det til vane at anvende den. Tjek også, at den redningsvest, der blev brugt sidste år, stadig passer. Hvis redningsvestene er for små, kan prøve at du se om lokale klubber eller andre vil modtage dem som donation eller om du kan sælge dem.

2. Rød og grøn viser dig vej

Når nu vi er igang med sikkerhed, bør du lære dine børn om betydningen af rød og grøn bøje. Når grøn bøje er på højre side, betyder det at de på vej for indadgående retning.

3. At plotte en kurs er cool

Hiv de gamle støvede kort frem og planlæg en tur sammen.
Det er en fantastisk måde, ikke kun at involvere dine børn mere, men også at lære dem, hvor langt din båd kan sejl. Derudover kan du lære dem at indstille waypoints på din kortplotter.

4. Det er vigtigt at kunne læse skyerne

Skyformationer fortæller os lige så meget, hvis ikke mere end, prognoserne fra vejrudsigten. Gør det til en leg eller et spil at identificere de forskellige typer skyer og formationer, og om der er fare på færde.

5. Vandsport er vidunderligt

Brug tid sammen med dine børn og lær hvordan man wakesurfer, hvordan man står på vandski, hvordan man står på wakeboard, og meget mere. Du kan finde flere artikler online eller spørge i din lokale klub. Se ad om der er noget der fanger jeres interesse. Hvis noget synes for avanceret på egen hånd, kan du også bede en ven om hjælp eller søge hjælp på YouTube.

6. Fiskeri er også sjovt

Utallige fritidsfiskere lærte deres først kast med fiskestang som børn ude i gården eller på græsplænen. Du kan for eksempel finde ud af, hvilke fisk der er i nærheden og hvornår de er til at fange. Print billeder til de mindstes egen malebog og lad de større børn lære fra sig om hvilke fisk man må beholde og hvilke der skal kastes tilbage i vandet.

7. At være på vandet er beroligende

Især i disse dage med stressende omvæltninger i vores regelmæssige liv, kan du lære dine børn, at følelsen af fred og ro, der følger med at være på vandet, er noget af det ypperligste.

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.