Bliv i din komfortzone: 7 grunde til at droppe båd og blive på land

Er du bare træt af sejlere og deres evindelige snak om alle deres fantastiske sejlture? Stiger presset på dig og din magelighed? Og mangler du gode undskyldninger for IKKE at eje en båd eller sejle? Så er her noget for dig. Her er nemlig syv rigtig gode grunde til IKKE at sejle og IKKE have en båd. [ Læs videre ]

Bliv i din komfortzone: 7 grunde til at droppe båd og blive på land

‘Sejler’. Bare ordet kan gøre en helt træt indeni. Og hvis du samtidig heller ikke er til sol i ansigtet og vind i håret, sammen med gode venner eller familie, er det helt forfærdeligt!

Det er nærmest som om, at de glade danskerne sidder med skyklapper på når der tales om alle de sure pligter, der følger med en båd.

En sejler må således være lige dele galning, opmærksomhedssøgende, og vender det blinde øje til over for det hårde arbejde.

Sådan tænker du måske, når du hører om alle dem der ejer en båd i disse dage.

Man kan jo snart ikke føre en helt almindelig samtale uden der er en som højlydt råber: “Jeg har købt båd. Jeg er sejler. Kom ned og se min flotte båd!”

Men fortvivl ej, hvis du ikke er hoppet med på bølgen – om man vil!

Der er nemlig en række grunde til IKKE at sejle og IKKE have en båd:

1. Du elsker at være i dårligt humør

Det er bevist henved en million gange, at sejlads giver en eksplosion af endorfiner – det såkaldte lykkehormon – når solen varmer dig på kinden og vinden blæser gennem håret.

Det gør det umuligt at gå i land nedtrykt eller i dårligt humør.

Så hvis du er rigtig glad for at være en sur gammel mand eller kvinde, eller fuldt ud tilfreds med at se sort på verden, skal du holde sig fra alle former for vandaktivitet.

Der er simpelthen en overhængende fare for, at du mister dit dårlige humør, hvis du begynder på det pjat.

Hold dig fra at købe en båd, og bliv væk fra havet, hvis du mener dårligt humør og mismod er en menneskeret.

Modtag flaskepost med BOATERS indblik - gå ikke glip af viden, værktøjer og gode råd til de gode oplevelser

Nul spam. Kun e-mails om sejlads, både, udstyr og tilbud, der gør dig til en bedre sejler. Hundredvis har allerede skrevet sig op. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

2. Du tror ikke på at sejle er sundt

Døden skal jo have en årsag siger folk (tit er det, dem der ryger). Og på en måde har de jo ret. I hvert fald hvis de er retsmedicinere.

Uanset om du er retsmediciner eller ej, kan du hurtigt forkorte dit liv naturligt, ved at holde dig fra at sejle.

Den tossede tur på vandet uden formål har nemlig mange sundhedsfremmende elementer, især for den mentale velvære. Selvom det nok kan diskuteres hvor meget dokumentation der findes for det. 

3. Du kan ikke lide at samarbejde

Sejlads for sejl er for de fleste en holdsport. Minimum to personer. Og det er et samarbejde, en til at styre båden og en til justere sejl. For motor er det gerne familie- og venneture.

Det sætter dig selvfølgelig, hvis du ikke kan lide at samarbejde eller er dårlig til at modtage eller give kommando, i en ubehagelig situation.

4. Du kan faktisk slet ikke lide mennesker

Mange oplever et værdifuldt fællesskab med andre mennesker, når de sejler, så hvis du er lidt menneskefjendsk og misantropisk, er det en god idé at holde dig langt væk fra sejlads og andre sejlere.

Risikoen for gode stunder, at grine og indgå i en hyggelig dialog om fuldstændig ligegyldige ting som vind, vejr, sejlsport og spændende oplevelser er simpelthen for stor.

Modtag flaskepost med BOATERS indblik - gå ikke glip af viden, værktøjer og gode råd til de gode oplevelser

Nul spam. Kun e-mails om sejlads, både, udstyr og tilbud, der gør dig til en bedre sejler. Hundredvis har allerede skrevet sig op. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

5. Din komfortzone er ukrænkelig

Komfort kommer fra fransk confort og engelsk comfort ‘bekvemmelighed’, af det senlatinske verbum confortare ‘styrke’.

Nogle mennesker er vilde med at træde ud af komfortzonen og søge ny oplevelser – prøve noget nyt og blive klogere på sig selv og sin væren her i verden.

At sejle fra de vante omgivelser på land kan hurtigt skubbe dig ud over grænsen for din komfortzone.
Især, at sejle for sejl, med håndtering af båden og at give afkald af alskens bekvemmeligheder fra hjemmets trygge rammer, kan snildt hive dig der ud hvor det bliver ubehageligt.

MEN … hvis du slet ikke er interesseret i at træde ud af din komfortzone, og mener, at din komfortzone er ukrænkelig, er sejlads og livet som sejler helt sikkert ikke noget for dig.

6. Du foretrækker larm og ubalance

Det er velkendt, at så snart du bevæger dig på vandet, får du en oplevelse af indre ro og balance i kroppen.

En del af at sejle, handler for nogle om at stikke af fra hverdagens stress og jag, og opnå en indre og ydre ro og balance mellem krop og sjæl.

Men det er jo ikke for alle!

Hvis du foretrækker en hektisk livsstil, hvor du aldrig sigter mod ro og balance, hvor det kun handler om at sejle og opleve, så er sejlads ikke for dig.

Det kan ikke afvises, at der findes stressede og anspændte sejlere, der elsker rotteræs og travlhed døgnet rundt, men mange sejlere udtrykker hang til ro og afstresning i forbindelse med at sejle.

7. Du hader hårdt arbejde!

I den lidt mere seriøse afdeling findes der vedligeholdelsesopgaver og bundmaling

At eje en båd kræver løbende vedligeholdelse af blandt andet motor – og mast, hvis det er en sejlbåd.

For de fleste både, som ligger i vandet hele sommeren, vil det være nødvendigt at bundmale. I hvert fald hvert andet år. Det er hårdt arbejde og et værre slid. Så er der bådoptagning og søsætning hver år, mange til skal aftales og gøres under hver øvelse. Og så er der alt det andet vedligeholdelse og rengøring på resten af båden.

Så hvis du ikke er til den slags. Så er et bådejerskab bestemt ikke noget for dig.

HUSK ovenstående punkter og slip uden om horden af evindelig glade sejlere og alle de gode oplevelser på vandet. 😉

Har du andre gode grunde til at blive på land, eller har du den perfekte grund til at stikke afsted? Giv os endelig dit bud i kommentarfeltet.

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.