Efterårssejlads: 7 gode grunde til at sejle i efteråret

Traditionelt set når du tænker på sejlads, tænker du sikkert på hyggelige ture, varme sommerdage, hoppe i havet blå, vandski og generelt bare have det sjovt i sommermånederne.
Men du behøver ikke kun at nøjes med det. [ Læs videre ]

Efterårssejlads: 7 gode grunde til at sejle i efteråret

Du kan snildt forlænge din sejlsæson med fantastiske sejlture, langt ind i efteråret. Naturen giver blandt andet stilhed, et væld af flotte farver og en skøn, klar stjernehimmel.

Faktisk giver efterårssejlads fordele, som du ikke får på andre tidspunkter af året. Her er et par grunde til hvorfor du bør overveje at lade båden blive i vandet i efteråret.

1. Det er mere stille

Da de fleste foretrækker sejle i varmt vejr, betyder efterårssejlads, at der er mindre fyldt på ramperne og i lystbådehavne. Ligeledes er også de populære pladser mindre besøgt, og som du ofte vil opdage kan du have det meste næsten for dig selv i løbet af oktober og november.

2. Færre turister uden for sæsonen

I tillæg til at der er mere stille, så er der også færre turister. Da mange har fast job, kommer de fleste kun ud at sejle i sommerhalvåret. Det gælder dog ikke kun om efteråret, at der er færre turister. Generelt uden for feriesæsonen er der færre sejlere at finde ved havnen og på vandet.

3. Det er perfekt til nyde naturens farver

Nyd de mange røde, orange og gule efterårsblade fra båden. Skoven er skøn på denne årstid, bladene daler stille ned fra træerne i smukke gyldne farver. Spillet fra refleksionerne af de lyse farver i vandet er magisk, så husk også tage dit kamera med på turen.

4. Kig efter fugle

Ligesom de farverige blade er rundt omkring, uanset om du er ved kysten eller inde i landet, er trækfugle det også. Du kan gøre fuglekiggeri til et sjovt spil ved at tildele forskellige arter, anført i fuglebøgerne, til din familie om bord. Enhver, der afkrydser fleste fuglearter, får en præmie. Denne leg kan også også udvides til, hvis i er flere sejlere, at dem der vinder får lov at bestemme hvor I skal lægge til kaj og spise.

5. Den forfriskende havluft

Sommeren kan være ulidelig varm. Med den nogle gange intense sommervarme kan den friske havluft være en god afveksling. Bare husk på, at lige så sjovt som vinden i håret er, skal du også huske sweatshirts og tæpper og måske endda vanter og hue. Temperaturen falder temmelig hurtigt, når efteråret strækker sig på, plus de kortere dage betyder mindre sollys.

6. Funklende klare stjernenætter

Stjernebilledet Orion vender tilbage i efterårsmørket og er en af de mest let genkendte konstellationer på himlen. Der findes både hjemmesider og apps som kan fortælle dig, hvad der er let synligt i dit område, hvis du tager på bådcamping.

7. Efterårssejlads betyder også efterårsfiskeri

Lystfiskere bliver ivrige efter at fange havørred, da fisken trækker ind mod åer og vandløb. Disse er dog ikke de eneste fangstmuligheder i efteråret. Fladfisk er som det meste af året også tilgængelige og det samme er torsken. Der er store chancer for at fange noget i efteråret, og du vil sandsynligvis være heldig, hvis du kaster en krog i vandet.

Sejler du i efteråret?

Går du med overvejelserne om at lade båden blive i vandet lidt endnu, eller har du taget den op allerede? Du kan også overveje at lade båden blive i vandet henover vinteren. Vintersejlads er noget noget helt unikt. Men du skal passe ekstra godt på det kolde vand.

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.

Få al vores bedste viden, værktøjer, trends og tips til din sejlads. Skriv dig op til vores nyhedsbrev. Nul spam. Kun e-mails om både, sejlads, udstyr og tilbud på ting, der gør dig til en dygtig(ere) sejler. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.