Forsikring af båd: 4 grunde til at forsikre motorbåd og sejlbåd

Du har set denne her fantastiske drøm af båd og har måske allerede købt den. Så er du nok også begyndt at spørge dig selv: "skal jeg forsikre min båd? Er det nødvendigt? Hvilke forsikringer findes der? Mon jeg kan nøjes med den billige forsikring?" [ Læs videre ]

Forsikring af båd

Der er absolut ingen grund til, hvorfor du ikke skulle forsikre din båd. Tværtimod er der mange grunde til, hvorfor du bør gøre det og skal gøre det. At forsikre din båd behøver ikke at være dyrt, du kan finde forsikring, i alle prisklasser.

Skal jeg have forsikring på min båd?

Du tænker sikkert: hvorfor skal jeg forsikre min båd? Og der er masser af gode grunde til hvorfor du bør forsikre din båd. Herunder har vi samlet nogle af dem du ofte vil høre:

De fleste havne kræver, at du har ansvarsforsikring på din båd

En ansvarsforsikring dækker, hvis du er erstatningsansvarlig for en skade forårsaget med din båd på andre mennesker, deres ting eller fartøjer. Det gælder, når båden er på land, ligger i vandet, under optagning, søsætning og under sejlads. Desuden kræver flere havne at du har ansvarsforsikring, hvis du vil benytte deres faciliteter. 

Et bådforlis kan være rigtig dyrt

Forliser du båden bliver det ikke kun tabet du har på din egen båd. Skader på andre både, materiel og personer, samt eventuelle miljøskader, kan koste dyrt for pengepungen.

Lovpligtigt ansvarsforsikring for speedbåd, vandscooter og jetski

Det er i dag lovpligtigt at have ansvarsforsikring for speedbåde, vandscootere og jetski. Ansvarsforsikringen dækker dit erstatningsansvar, hvis du under sejladsen kommer til at volde skade på andre mennesker, ting eller fartøjer ifm. en søulykke.

Hvis din båd er under 15 meter, motordreven og omfattet af reglerne for speedbådskørekort eller reglerne for vandscooter/jetski er ansvarsforsikringen lovpligtig.

Skal jeg have kaskoforsikring til min båd?

Kaskoforsikringen er ikke et krav. Dog er en kaskoforsikring lige så god at have, som en kaskoforsikring til din bil eller motorcykel.

En kaskoforsikring dækker hvis der sker skade på din egen båd og kan dermed dække noget af tabet, skulle der ske noget med din båd.

Hvis din båd finansieres, vil banken eller finansieringsselskabet, som sikkerhed for lånet, ofte kræve at du har en kaskoforsikring. Det kan generelt også være en god idé, hvis du selv har betalt båden.

Er båden betalt af egen hånd, kan du kigge på hvad båden kostede dig og vurdere om det er nødvendigt med en kaskoforsikring. Måske kan du reparerer båden selv, hvis der sker skade?

En kaskoforsikring vil ofte også fungerer som løsøreforsikring.

Forsikring af båd: 4 grunde til at forsikre motorbåd og sejlbåd

Modtag flaskepost med BOATERS indblik - gå ikke glip af viden, værktøjer og gode råd til de gode oplevelser.

Nul spam. Kun e-mails om sejlads, både, udstyr og tilbud, der gør dig til en bedre sejler. Hundredvis har allerede skrevet sig op. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Hvad koster en bådforsikring?

Hvad det koster at forsikre din båd afhænger meget af hvilken type båd du vil forsikre og hvilket selskab du vil købe din bådforsikring hos.

Prisen på en bådforsikring kommer helt an på bådtype, alder og forsikringssum, og den kan således ligge fra cirka 2.500 kr. årligt og helt op til omkring 25.000 kr.

Ligeledes kan der, afhængig af selskabet, også være en række andre faktorer som afgører prisen.

Husk altid på, at går du efter en billig bådforsikring vil du formentlig også skulle gå på kompromis med enten hvad forsikringen dækker, hvor stort beløb forsikringen dækker for og typisk også hvor stor selvrisiko du vil have. Så en billig bådforsikring er ikke altid det rigtige valg.

Modtag flaskepost med BOATERS indblik - gå ikke glip af viden, værktøjer og gode råd til de gode oplevelser.

Nul spam. Kun e-mails om sejlads, både, udstyr og tilbud, der gør dig til en bedre sejler. Hundredvis har allerede skrevet sig op. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Hvilken bådforsikring skal jeg vælge?

Det første du skal tage med fra denne artikel er: Lad ikke forsikringerne stå i vejen for dit køb af båd. Der findes mange forsikringsselskaber og hver af dem har deres egen version af en ansvars- og kaskoforsikring til de forskellige typer af både. Valget af bådforsikring kommer derfor an hvilken båd du har og hvilke behov du har til din forsikring.

For at gøre det lidt nemmere at overskue hvem du kan kontakte, så har vi fundet et par forsikringsselskaber som du kan kigge på.


Som altid vil vi meget gerne have dit besyv med i en kommentar herunder. Hvilke grunde kan du finde til at skulle forsikre din båd?

Et svar til “Forsikring af båd: 4 grunde til at forsikre motorbåd og sejlbåd”

  1. Tim

    Ville være godt med nogle ord om forsikringsselskaberne, jeg bedre kunne vælge forsikring til min speedbåd. Men alligevel tak for artiklen.

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.