5 hjertevarme gaveidéer til den nye bådejer

Du kender en der endelig gjort det - købt sin drømmebåd. Han/hun stråler som en stolt forælder, mens de beundrer båden på kajen, og stråler lysere end stjernerne, når billederne af den nye båd vises frem - og når vedkommende beder dig se alle videoerne (for anden og tredje gang). Hvem kan bebrejde dem for denne uhæmmede udfoldelse af fuldstændig glæde? [ Læs videre ]

5 hjertevarme gaveidéer til den nye bådejer

At blive ny bådejer er som at blive ny bilejer, bare bedre. For de fleste mennesker er en bil en livsnødvendighed. En båd handler om at have det sjovt – det er et ultimativt voksenlegetøj.

Vil du gerne gøre det endnu sjovere for den nye bådejer? Giv dem en gave, der vil gøre deres tid på båden endnu sjovere. Her er et bud på fem gode og hjertevarme gaver til nye bådejere.

1. Badehåndklæder med navn

Selvfølgelig er badehåndklæder gode til at tage på stranden. Men de er også gode til at tørre sig efter et en tur i vandet fra badeplatformen, og de kan fungere som en midlertidig afskærmning mod vind og sol.

Det gør dem til en perfekt gaveidé til nye bådejere.

Og hvorfor ikke få badehåndklæderne til at se så cool ud, som de overhovedet kan se ud? Det kunne for eksempel være håndklæder fra KSB broderi, der kan personliggøres med personens navn, familiens navn eller bådens navn. (Bådens navn er nok den fedeste løsning, men det er jo hver sin smag.)

Tip: Når du giver personlige badehåndklæder i gave til en ny bådsejer, skal du finde ud af, hvilken farve bådens ydre og indre har, og få håndklæderne i en komplementær farve. Nogle bådejere er som sportsfans, og går “all-in”. De har deres foretrukne “holdfarver” og ønsker at vise dem stolt.

Modtag flaskepost med BOATERS indblik - gå ikke glip af viden, værktøjer og gode råd til de gode oplevelser

Nul spam. Kun e-mails om sejlads, både, udstyr og tilbud, der gør dig til en bedre sejler. Hundredvis har allerede skrevet sig op. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

2. Sejlersko

Et par seje, behagelige og robuste sejlersko er en af de mest værdifulde ejendele i enhver bådejers liv. Nogle af de mest velkendte mærker er Sebago, Dubarry og Musto. I den mere prisbillige ende finder man Sperry Top-Siders.

Selv om der er masser af forskellige mærker at vælge imellem, var Sperry Top-Siders den første sejlersko, der kom på markedet, opfundet af Paul Sperry, en amerikansk flådeofficer, tilbage i 1935. Der findes mange forskellige stilarter af sejlersko, lige fra det klassiske design til moderne varianter der minder om sneakers.

Vigtig egenskab for sejlersko er, at skoens sål ikke efterlader aftegninger på båden. Og sålerne er nu lavet med f.eks. stødabsorberende materiale for at sikre komfort hele dagen. Der er også masser af farvekombinationer, hvilket giver hvert par sin egen personlighed.

3. Kaptajnskasket eller sejlerkasket med navn

Hvis der er én ting, som alle har brug for ude på en båd i løbet af dagen, så er det en god hat – en hat med en bred kant, der beskytter øjnene mod solen, og som ikke flyver af sted i vandet.

Alle slags hatte kan personliggøres med et navn, person eller båd.

En almindelig cap kan for eksempel fås hos BroderiShop og kan broderes ikke kun med bådens navn, men også nogle gange med en stregtegning af selve båden (som du ofte kan få fra bådbyggerens hjemmeside).

Der findes også andre muligheder, som for eksempel strandhatten eller bøllehatten, solhatte og solskærme.

Modtag flaskepost med BOATERS indblik - gå ikke glip af viden, værktøjer og gode råd til de gode oplevelser

Nul spam. Kun e-mails om sejlads, både, udstyr og tilbud, der gør dig til en bedre sejler. Hundredvis har allerede skrevet sig op. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

4. Smartwatch eller sejlerur til skibe eller sejlads

I 2013 introducerede Garmin quatix, et ur, der fik sejlere til at savle på samme måde som den første iPhone gjorde for mange landkrabber.

Det, der gør quatix (nu i sin seneste udgave, quatix 7) så spændende for sejlere, er, at uret trådløst kan forbindes til en Garmin autopilot ved roret i båden. Det betyder, at bærer man et quatix kan man styre båden fra sit håndled. Og hvis vedkommende falder over bord, ville den tabte trådløse forbindelse udløse en alarm og bruge autopiloten til at forsøge at styre båden tilbage for at hente ham/hende.

Det var virkelig noget, der for mindre end et årti siden lignede science fiction. Og i dag er teknologien blevet mere avanceret. Den nyeste quatix kan også gøre ting som at styre visse stereoanlæg, holde styr på bærerens puls, yde hjælp til sejlads og meget mere.

Der findes almindelige versioner og versioner i rustfrit stål med udskiftelige urremme i en række forskellige farver som tilbehør.

5. Sejlerbøger

Der findes mange gode sejlerbøger, der på hver deres måde formidler nyttig viden om at sejle over alt i verden. Her har vi samlet et par bøger som kan være nyttige både for nye og erfarne lystsejlere:

  • Sejlerbogen er Danmarks store håndbog til lystsejlere. Den er bygget til at udvikle dig som sejler i mange år frem – uanset hvilket niveau du befinder dig på.
  • Kommas havnelods er en uundværlig guide for alle lystsejlere, og den nye udgave er gennemgribende opdateret og dækker danske, tyske, svenske og et udsnit af polske lystbådehavne – i alt over 1000 havne.
  • Chapman’s Piloting & Seamanship er en bog, som engelsksproget sejlere kalder “bibelen” indenfor sejlads og hvad man skal gøre på vandvejene. Med sine bare 920 sider i dørstopperstørrelse og er den nu i sin 68. udgave, og kan prale af årtiers viden, som skippere har erhvervet sig, mens de har sejlet både på søer, floder og på havet.

Det smukke ved at give sejlerbøger til en ny bådejer er ikke kun, at vedkommende vil blive begejstret over at lære at blive en bedre skipper, men også at du vil være mere sikker, næste gang du bliver inviteret om bord på en sejltur.

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.