Køb af din næste båd: Tip til opgradering

Køb af din næste båd: Tip til opgradering

4 min. læsning

Tro det eller ej, det siges at bådejeren, i sin levetid, oplever i gennemsnit at have haft ejerskab af hele fem både.

Og det giver faktisk mening.

Efterhånden som familien ændrer sig, udvikles også vores motivering for at komme ud på vandet. Når vi lærer mere om livsstilen forbundet med sejlerlivet, vil vi prøve nye ting, avancere, invitere vennerne indenfor i den maritime verden osv.

Du har sandsynligvis allerede haft nogle fremragende oplevelser, eller idéer, som du vil afprøve med din næste båd. Her er et par tip, der hjælper dig med at finde den rigtige næste båd til dig og din familie.

Du har sikkert tænkt dette flere gange, måske når du er ude på vandet eller måske ved en havn, måske online, hvor du så hende … din næste båd. Hvad var det med den båd? Hvad er det der gør at du bare må eje den? Hvad er årsagen til at du ønsker at opgradere eller skifte? Det kan normalt koges ned til en eller et par af disse ting:

Syv grunde til at skifte båden ud

 • Størrelsen. Du vil have mere plads til opbevaring, komfort, flere ombord, stabilitet i vandet, osv.
 • Aktiviteter. Du vil gerne prøve nye ting, så som overnatning, dagsture fra havn til havn, wakeboarding, fiskeri, sejlads, osv.
 • Fart. Der skal mere fart på eller måske er der faktisk for meget fart over det.
 • Funktion. Måske du ønsker mere komfort, have familien med ombord eller du har brug for mere plads til at gemme udstyret væk af vejen.
 • Æstetik. Du vil have en båd der ser anderledes ud.
 • Sødygtighed. Du vil have noget der bedre kan håndtere høj søgang, være mere sikker og holde dig tør og komfortable.
 • Pålidelighed. Måske har du købt en brugt båd, eller en helt ny, som ikke levede op til dine forventninger og vil have noget af bedre kvalitet.

At finde ind til årsagen for hvad der er de motiverende faktorer vil hjælpe dig med at vælge den rigtige båd. Du har lært meget og fået masser af erfaring med din første båd. Brug denne viden til at gøre et bedre køb, næste gang.

Seks tip til at vælge din næste båd

 • Køb stort. Din familie og din vennegruppe vokser, og vil fortsætte med at vokse. Når du finder ud af, hvad du synes er den rigtige båd, skal du tjekke en, der er større og længere. Om tre år fra nu, vil du føle dig mere tilpas i denne?
 • Find den rigtige kombination af båd, motor og forhandler. Du ved sandsynligvis, at forhandleren er en vigtig del af hele oplevelsen. Køb fra nogen, der vil være der, når du har brug for dem.
 • Involver hele familien. Hver af jer vil have noget andet end din båd. Find en båd, i kan være enige om og en der bringer jer tættere på hinanden nu og i mange år fremover.
 • Lav en liste over, hvad du har brug for i en båd, og hvad du ønsker (og hvad du ikke ønsker).
 • Gå derefter på indkøb. En bådmesse er sandsynligvis den mest effektive måde finde de bedste tilbud og for at kunne sammeligne ved siden af hinanden.
 • Brug bådmesser til at indsnævre dine valg og få arrangeret prøveture med de både du synes mest om. Få hele familien med ombord, så de kan være med til at mærke og se, hvilken båd føles bedst.

Du er blevet en erfaren bådejer, en gammel søulk. Nu når du føler dig sikker på vandet, og du forstår, hvordan både fungerer, skal dit mål være at købe en båd, som du og din familie vil nyde i mange år. Husk at bruge disse nemme tip.


Find den rigtige næste båd til dig og din familie. Brug oversigten til at læse om og sammenligne forskellige typer både.

Skriv den første kommentar