Ny eller brugt båd: hvilken båd skal jeg købe?

Ny eller brugt båd

“Skal jeg køb en ny båd, eller skal købe en brugt båd?” Det er et stort spørgsmål for enhver bådkøber, og især til en førstegangskøber. Og meget naturligt har du nok allerede stillet dig selv dette spørgsmål, og helt sikker har du også spurgt dig selv: hvad er fordelene ved at købe en ny båd? Og hvad er fordelene ved at købe en brugt båd?

Men frygt ej, kære læser. Vi tager dig igennem nogle af de ting du skal være opmærksom på, når du vælger.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det hele afhænger af dig: din smag, dit budget og dine egne evner. Hvad giver dig den største glæde? Noget der er nyt og smart fra forhandleren eller et godt køb gjort med snilde fra en privat sælger?

Der er ikke noget entydigt svar på, om det bedst kan betale sig at købe ny eller brugt båd.

Der er ikke noget entydigt svar på, om det bedst kan betale sig at købe ny eller brugt båd. Ofte er det et spørgsmål om din økonomi. På kort sigt er det som udgangspunkt billigere at købe en brugt båd frem for en ny båd. Men på længere sigt ser regnestykket lidt anderledes ud.

Det siges, at der findes et sweet-spot derimellem, som er en ældre båd med et par år under kølen, købt fra en forhandler som du har tillid til.

Men det bestemmer du.

Her er nogle punkter, du bør overveje … for nye både og for brugte både.

Fordele ved at købe en ny båd

  • Hvem kan ikke lide et skinnende, nyt stykke legetøj? Ingen grund til at undre sig over, hvordan båden er blevet brugt eller misbrugt, eller om den er blevet tilstrækkelig vinterklargjort og vedligeholdt. Der er ingen historik på båden du skal kulegrave, og ingen vilde overraskelser i vente. Fordi det er dig der starter denne båds først log, dens biografi og dens første færd på vandet.
  • Du kan købe nøjagtigt det, du vil, og ikke kun det, der fandtes på markedet for mange år tilbage. Du får den nyeste teknologi, og største innovationer.
  • Hvis noget går galt, har du en producentgaranti som sikkerhed dig. Denne garanti leveres af den sælgende forhandler, hvilket er en god grund til at købe så tæt på som muligt.
  • Du kan vælge og vrage, som du vil, med det nyeste gear og grej, der er valgt nøjagtigt til dine behov. Medmindre du køber en båd-og-motor-kombination af den mindste kaliber, vil det sandsynligvis være et match.
  • Du behøver ikke at søge svar på det, næsten altid, mest bekymrende spørgsmål: Hvorfor er denne brugte båd til salg?

Modtag flaskepost med BOATERS indblik - gå ikke glip af viden, værktøjer og gode råd til de gode oplevelser

Nul spam. Kun e-mails om sejlads, både, udstyr og tilbud, der gør dig til en bedre sejler. Hundredvis har allerede skrevet sig op. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Fordele ved at købe en brugt båd

  • Med en brugt båd får du mere båd til færre penge, lavere årlige omkostninger og mindre tab, hvis du beslutter, at du er mere til en anden type eller størrelse båd.
  • Det lyder komisk, men det giver en vis ro at vide, at du ikke ikke var den der lavede den første ridse i båden.
  • Eventuelle børnesygdomme og fejl i båd eller motor er sandsynligvis udbedret for længe siden. Men for at sikker på at du ikke køber “katten i sækken” og inden du underskriver, bør du få lavet et bådtjek. Ofte kan en bådkonsulent eller blot et ekstra set øjne, se de ting du ikke selv har set. Lav først et bådtjek. Smil så og køb båden, prut om prisen, udarbejd din egen huskeliste eller gå videre til næste mulighed.
  • Du får afprøvede teknologier, som har klaret sig gennem lang tid. Hvis båden er af et dårligt mærke eller motoren er noget skrald, vil internettet og andre kilder være hurtige til at fremhæve det og måske skræmme dig væk.
  • Du kan selv vælge om du vil handle med en brugtbådsforhandler, der skal tjene på båden, men også har et ry at tænke på; med en mægler, der har reduceret omkostningerne; eller med den private sælger, der måske er mest motiveret for at sælge.

Omkostninger du kan forvente som bådejer af ny og brugt båd

Uanset om du beslutter at købe en ny eller brugt båd, er omkostningerne ved at eje en båd er ikke nær så ekstreme, som mange tror.

Omkostningerne ved at eje en båd er ikke nær så ekstreme, som mange tror.

Takket være de tilgængelige muligheder for finansiering i dag, også inklusive det oprindelige køb, er de gennemsnitlige omkostninger for en båd ikke ude af rækkevidde for de fleste middelklassesdanskere.

Der er dog mange faktorer, der skal tages i betragtning, og de kan variere meget afhængigt af størrelsen og typen af ​​båd, du ejer. Derfor er det næsten umuligt at lave et nøjagtig budget, der tager højde for alle omkostninger ved at eje en båd.

Hvis du ønsker at få en god fornemmelse af, hvad de reelle omkostninger ved at eje en båd vil være, skal du overveje følgende:

Modtag flaskepost med BOATERS indblik - gå ikke glip af viden, værktøjer og gode råd til de gode oplevelser

Nul spam. Kun e-mails om sejlads, både, udstyr og tilbud, der gør dig til en bedre sejler. Hundredvis har allerede skrevet sig op. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Omkostninger og overvejelser

Lad os først se på de ting, du har brug for. Når du har undersøgt de forskellige typer af både, der findes og bestemt den rette størrelse og stil til dig og din familie, er prisen for selve båden det næste du kigger på.

Køb af båden

Nogle er i stand til at købe deres båd kontant. Dette er en god måde at handle på, hvis det er en mulighed, da du ikke ender med at betale renter eller nogen form for lånegebyrer. Selvfølgelig er de fleste af os nødt til at finansiere købet.

Husk, at du kan reducere omkostningerne drastisk ved at købe en brugt båd; husk dog på, at med ældre både kan vedligeholdelses- og reparationsomkostninger stige. Derudover har du ikke en garanti, som ellers kunne være et sikkerhedsnet under dig.

Månedlige betalinger

Når du køber en båd gennem finansiering, skal du overveje størrelsen af de månedlige betalinger. Disse kan variere afhængigt af bådens pris, hvor meget du har til udbetalingen, renter og andre variabler.

Anhænger

I mange tilfælde, især med små både, vil traileren kun tilføje til bådens pris.

På lang sigt kan det så spare dig for at købe en trailer. Hvis du kan stille din båd derhjemme, kan du undgå andre omkostninger til vinteropbevaring af båd og eventuelle lejegebyrer til bådplads.

Og ofte med mindre både, kan trailere være inkluderet i en “pakke”-pris. Men glem pengene i et kort øjeblik, for med en trailer kan du søsætte båden i nye havne og opleve forskellige nye steder, uden at være begrænset af hvor båden kan sejle til. Noget, som mange bådejere betragter som uvurderlig.

Levering af båd

Afhængig af hvor og hvornår du køber båder, er omkostningerne ved at flytte en båd, du muligvis også noget du bør overveje.

Levering kan ofte være inkluderet i bådens totale pris, når du køber nyt fra en forhandler. Men hvis du køber en ny båd efter dine specifikationer eller køber en båd, fra et andet land, skal du huske at medregne omkostningerne for at flytte båden.

Årlige omkostninger

Uanset om du køber en splinterny båd direkte fra forhandleren, eller du er stolt af at passe på din nyindkøbte brugte båd, er der nogle faste udgifter, som du, under alle omstændige, bør forvente, at der kommer.

Når din båd er købt og betalt, bør du kigge på de årlige udgifter ved at eje en båd og lave lidt langsigtet planlægning, for blandt andet følgende områder:

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.