Overlev vinteren: seks måder at blive klar til at sejle

Overlev vinteren: seks måder at blive klar til at sejle

2 min. læsning

Det er koldt og vinteren er over os. Det kan give “for koldt-til-at-sejle” temperaturer og alt for lange perioder uden sejlads, hvor du ikke kan nyde havets bølgegang og den friske havluft. Undgå at blive slået ud, mens du sidder fast på land med disse enkle tip – de vil med garanti hjælpe dig med at bekæmpe en snigende “sejler-depression”.

1. Research nye destinationer, du kan besøge

Kan du huske det sjove ved at opdage nye steder, samt de gode restauranter i nærheden af havne du besøgte sidste sommer? Hiv dine kort og diagrammer frem for at finde nye steder, lidt længere væk, at besøge, så snart det bliver varmere i vejret.

2. Lær nye knob og stik

Uanset hvilke knob du har lært at mestre, så tro os, der findes mange (endda hundreder) flere. Lær nogle flere og få også gerne dine børn med på legen. Faktisk, lad dem finde knob og stik, I kan lære sammen. Gør det til sjov lege- og læringsoplevelse, herunder hvornår og hvorfor hvert knob er nyttigt i forskellige situationer.

3. Lær en vandsport at kende

Har du nogensinde ønsket at prøve wakesurfing eller wakeboarding? Masser af, “gør det selv”-videoer og artikler kan findes på nettet og i magasiner, der er tilegnet disse sportsgrene. Lær så meget du kan, mens du leder efter lokale klubber eller organisationer, der giver undervisning i det kommende forår.

4. Lav noget nyt til din båd

Her er en anden aktivitet, som kan samle hele familien. Sy puder til sofaer eller køjer, hvor dine børn kan vælge deres yndlingsfarver. Lav smarte løsninger i stuverum, eller genbrug skraldespande og kurve til at stuve og samle alle de ting der kan rulle og falde. Internettet er fyldt med gode DIY-videoer og trin-for-trin-artikler.

5. Deltag på en bådmesse eller foredrag

Der er intet som at gå på bådemesse og tjekke de nyeste både, redskaber og alt det andet. Der er ikke mange bådemesser i Danmark og endnu færre om vinteren. Vil du deltage på en bådemesse i vinterhalvåret skal du kigge udenlands. Du kan også lede efter foredrag fra andre sejlere, hvor du kan opsnuse nogle af deres gode historier og måske få et godt råd med på vejen.

6. Hvis alt andet fejler, rejs sydpå

Tag en tur til mere varme himmelstrøg og find en charterbåd i et par dage eller endda en uge. Rejseselskaberne står for at levere masser af gode oplevelser til danskerne i vintermånederne. Tag afsted, så du kan slappe af med din familie.

Skriv den første kommentar