Kæledyr ombord: Når hunden vil med ud at sejle

Der er næsten ikke noget der kan slå duften af ​​havet og vinden håret, når du sejler afsted under den varme sol. Det skulle da lige være at have din bedste ven med. [ Læs videre ]

Kæledyr ombord: Når hunden vil med ud at sejle

Hvis du nyder at sejle, så er der bestemt ingen grund til at lade din bedste ven blive hjemme. Når alt kommer til alt, følger hunde deres ejere og elsker være de samme steder.

De fleste hunde elsker vand, de er instinktive svømmere og meget få hunde er bange for vand (undtagen når det gælder bruseren).

Intet slår en varm sommerdag ude på en båd sammen med din hund. Hunden er en vigtig del af familien, og en ferie er ikke helt det samme, når du er nødt til at efterlade din førstestyrmand derhjemme. Sikkerhed er vigtig på en båd! Det er især vigtigt, hvis du tager din hund med dig. Der er et par enkle ting, du kan gøre for at sikre, at din dag ude på havet (eller søen) ikke bliver til en scene fra Titanic.

Lad os starte med det grundlæggende som du har brug for at vide, når du tager din hund med på båden:

  • Køb en redningsvest til hunden.
  • Undgå at din hund drikker af vandet fra søen eller havet.
  • Overvej at købe solcreme til din hund.
  • Hvad gør du når hunden skal træde af på naturens vegne.

Hunde ombord på båden

Det første du skal gøre, før du tager din hund med ud at sejle er at skaffe ham en redningsvest. Du kan finde redningsveste til hunde i de fleste marinebutikker og dyrehandlere. Når du køber en redningsvest til din hund, skal du sørge for, at den passer godt. Selvom de fleste hunde kan svømme, kan høj sø eller træthed forårsage drukning for selv den mest ivrige svømmer. Så lad være med at risikere noget, køb en redningsvest til din hund. Selv hvis din hund ikke drukner, hvis han af en eller anden grund springer overbord, kan overdreven træthed give mange problemer.

For det andet, bør du undgå at din hund drikker sø- eller havvand. Søvand kan være forurenet fra omkringliggende bygninger eller andre både, og kan indeholder skadelige organismer, så lad aldrig din hund drikke vand fra en sø. Tag frisk drikkevand med dig på din tur og lad din hund drikke det i stedet. Da luften ude på havet kan være varm og tør, risikerer din hund at blive dehydreret, så sørg for, at der er rigeligt drikkevand hele tiden.

Kæledyr ombord: Når hunden vil med ud at sejle

Den tredje ting, du bør gøre, som du sikkert ikke lige havde tænkt på er, solcreme til hunden. Ligesom du og jeg har brug for solcreme for at beskytte os mod skadelige stråler, så har nogle hunde det også. Korthårede hundeacer kan let blive solbrændt, og du bør bruge en allergivenlig solcreme. Brug solcreme med mindst faktor 15 på din hund. På meget varme og solrige dage bør du bruge en solcreme med højere faktor.

Den fjerde og sidste ting, du skal tage højde for, er, når din hund bliver nødt til at træde af på naturens vegne. Sørg for at have hundeposer og noget til at tørre efter med (husk at avispapir smitter af i bådens overflade). En god duftfrisker eller noget andet til at neutraliseret lugten er også god at have med. Hvis du kan træne din hund til at bruge tisseunderlag er disse super gode, da det gør det lettere at gøre rent efter hunden. Rengør straks efter din hund for at reducere risikoen for sygdom og lugt.

Med disse fire gode råd, kan du få meget mere ud af din sejltur sammen med din hund. Hunden vil nyde den friske luft og tiden sammen med dig. Blot ved at tage nogle basale sikkerhedsforanstaltninger, vil det give en mere sikker og behagelig dag på vandet.

Redningsveste til hunde

Det er desværre ikke alle hunde der kan svømme. Og for dem der kan, er det ikke sikkert, at de er de bedste svømmere. Derudover kan vand- eller vejrforhold skabe problemer, også for kæledyr, der typisk er en stærk svømmer. Enhver hund kan blive træt eller desorienteret, og især ældre hunde kan hurtigt blive udmattet. Tynde kæledyr uden fedt på kroppen kan blive hurtigt afkølet, når de ligger i vandet i længere tid. Sundhedsmæssige problemer, såsom dårlige hofte og led, kan også gøre svømning vanskeligt for nogle kæledyr.

Der er for nuværende ikke er nogen regler vedrørende redningsveste til kæledyr. Men en redningsvest til hund, kan hjælpe med at holde dit kæledyr sikkert, mens I er ombord på båden.

Redningsveste til kæledyr er designet til at holde dyret flydende i en vandret, svømmeposition. Redningsveste til kæledyr er også designet til at blive løftet op af vandet, hvis dit kæledyr falder over bord.

Hvilken redningsvest skal jeg vælge til min hund? Her er et par ting, du skal overveje:

  • Pasform: Vær sikker på at redningsvesten passer. Hvis du kan komme til det, er det bedst at afprøve vesten i butikken, før du køber.
  • Håndtag til løft: Gør det nemmere at trække hunden op af vandet.
  • Komfort: Tjek, at seler og spænder sidder så de ikke generer din hund.
  • Farve: Vælg en skarp og lys farve der gør det let at se din hund i vandet.
  • Lys og reflekser: Overvej hvordan du spotter vesten i mørke.

Giv din hund mulighed for at vænne sig til at bære sin redningsvest, før den går ombord på båden. Øv også gerne svømning med redningsvesten inden.

Hvis din hund nyder at sejle lige så meget som du gør, kan en redningsvest til hunde give ekstra sikkerhed. Forsigtighed og sund fornuft fra dig er dog stadig din bedste vens, dens bedste ven.

Har hunden været med på vandet?

Vi meget gerne vide hvilke erfaringer du har gjort dig. Hvilke gode råd vil du gerne dele med andre sejlere der overvejer at tage hunden med på en sejltur?

Skriv den første kommentar

Seneste artikler

Mere inspiration, historier, artikler og tips til nye og erfarne kaptajner.