10 gaveidéer til sejleren – til jul og enhver anden lejlighed

Uanset om lejligheden er jul, fars dag, mors dag eller en særlig fødselsdag, spekulerer du sikkert på, hvilken slags gave du kan give sejleren, du elsker, til at fejre dagen som aldrig før. [ Læs videre ]

10 gaveidéer til sejleren - til jul og enhver anden lejlighed

Du kan sikkert gætte vores første råd: Køb en ny båd.
Det er måske ikke så dyrt, som man ville tro, selvom det for nogle godt kan virke som en lidt overdreven gave. I så fald skal du give den kære sejler det næstbedste – noget nyt sejlergrej og tilbehør.

Her er en gaveguide med 10 kategorier af lækkerier, der helt sikkert vil få smilet frem hos din yndlingskaptajn.

Modtag flaskepost med BOATERS indblik - gå ikke glip af viden, værktøjer og gode råd til de gode oplevelser

Nul spam. Kun e-mails om sejlads, både, udstyr og tilbud, der gør dig til en bedre sejler. Hundredvis har allerede skrevet sig op. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Hvad kan jeg give en sejler i gave?

1. Udstyr til havne- og ankerpladsen

Vi elsker måske vores både mest, når de er ude på vandet, men det er lige så vigtigt, hvordan en båd opfører sig, når den ligger stille.

Til det formål er findes der udstyr til når båden ligger i havn eller for anker.

Uanset om det er en ny landgangstrappe, der ligger under træet (måske skal sådan en gave stilles ude til siden), et sæt davider til jollen eller et skinnende nyt anker, bliver din kære glad, når han eller hun åbner en gave, der gør sejloplevelsen bedre – også når båden ligger stille.

2. Elektronik og navigationsinstrumenter

Ligesom teknologi af alle typer, udvikler marineelektronik sig i et hæsblæsende tempo. Det betyder, at de fleste bådejere gerne vil opgradere elektronikken om bord.

Oven i det, hvem elsker ikke at få en ny digital dims at lege med? Hvad enten det er en GPS/kortplotter, en fishfinder eller noget helt tredje. En ting er sikkert: en julegave med elektronik og navigationsudstyr er en sikkert vinder.

3. Fiskegrej

To vigtige punkter om lystfiskere: 1) alle lystfiskere elsker fiskegrej. 2) de elsker det endnu mere, når de ikke skal betale for det.

Så hvad kunne være bedre end at rive gaveindpakningen itu for at opdage en ny spole, et nyt blink eller en smart tang? Uanset hvad det drejer sig om, så går du aldrig helt galt i byen ved at give hende eller ham noget fiskegrej.

4. Sikkerhedsudstyr

Intet siger “jeg elsker dig” som sikkerhedsudstyr beregnet til livet på vandet. Nødsignaler, kommunikationsudstyr, redningsveste og flydefrakker – uanset hvad din sejler-kæreste måtte have brug for, er sikkerhedsudstyr en fremragende julegave.

Særligt hvis du kan finde udstyr der for eksempel kombinerer VHF, AIS og fjernovervågning i ét – så du kan forære tre nye sikkerhedsforbedrende lækkerier, alt sammen i en og samme æske. Men selvfølgelig hvis antallet af pakker er vigtigt, så kan du også finde en af hver. :o)

5. Udstyr til vandsport og -leg

Wakeboarding, wake-surfing, vandski og bare fræse rundt på vandet hængende efter båden er utroligt populært.

Så skal finde den mest fantastiske gave til vandhundene i familien, så er finder du den blandt udstyr der kan bruges på vandet til vandsport og -leg.

Og da vi ved, at næsten alle typer vandhunde, mens de nyder deres yndlingsaktivitet på vandet, elsker de også at høre musik. Der kan et sæt vandtætte højtalere nok frembringe et kæmpe smil fra øre til øre.

6. Bløde pakker og beklædning

Mener du, at sømanden din er svær at give gaver?
Måske er det sandt, men sejlere af alle typer elsker gaver med et nautisk islæt. Alt fra tøj til bestik er bare bedre, når det er passer til sejlads og sejlsport.

Så smid en taske med sandaler, bind en stor sløjfe omkring en sæt sejlersko, eller gem et par T-shirts under træet – det vil du ikke fortryde.

7. Bådkonstruktion, service og reparation

Indrømmet, så er denne slags gaver nok ikke lige det der har den største wow-faktor.

Men, enhver sejler har brug for tuber med klæbrig stads, sandpapir, malerruller eller isolationstape. Hvis du nogensinde har været på besøg i en marina, så ved du allerede, at ovenstående kun lige kradser i overfladen af en næsten uudtømmelig liste af ting og sager.

Prøv at fiske efter, hvilke projekter der er i vente for båden, og fyld julesokken med forsyninger, der kan hjælpe med at gøre disse vinterprojekter lidt nemmere.

8. Komponenter og systemer

Ethvert system på en båd er kritisk; ledningerne er som en båds nervesystem, batterierne er dets hjerte, og vandrør er dets årer. Så på en måde, hvis du giver en del til bådens systemer i gave, er det ligesom at puste nyt liv i interessen for sejlerlivet.

9. Marineudstyr

Når du får en barn, er intet mere vigtigt end at give det et godt hjem. Når du får en ny hvalp eller killing, er intet vigtigere end at give den et trygt hjem. Og når du får en båd, er der selvfølgelig intet vigtigere end at give den et trygt hjem.

Uanset om det betyder, at give båden en omgang professionel pleje, at pakke den pænt ind med et skræddersyet cover eller at sikre den skånsomt i havnen med nye fendere, kan du glæde din kære med at give hans eller hendes stolthed et godt og trygt hjem, ved at give en gave med marineudstyr.

10. Båddele, hardware og andet bådudstyr

Åh-åh, så er vi tilbage til at tale om gaver, der måske ikke helt har den stor wow-effekt … måske, er det anderledes hvis du kender en ægte bådnørd.

Faktisk, for bådfolk som os, kan en klampe virke ret sexet. En ny luge kan være grund til fest. Og nye LED-lys kunne gøre dette til den bedste jul nogensinde. Eller måske en ny holder til forsyninger når der sejles.

Bådejere elsker nye ting til båden!

Bonus: 11. Den nyeste udgave af havnelodsen

Kommas havnelods er en uundværlig guide for alle lystsejlere, og dækker danske, tyske, svenske og et udsnit af polske lystbådehavne – i alt over 1000 havne. Til alle havne er der detaljerede havneplaner, vejledning til besejling, oversigt over havnens faciliteter plus kort om seværdigheder. Kommas havnelods must-have for sejleren, som hele familien kan nyde gode af.

God fornøjelse med jagten på den perfekte gave til sejleren.

Hvad har du før givet i gave til en der sejler? Skriv det i kommentarfeltet herunder.

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.