Søfarendes dag: En hyldest til de søfarende for deres bidrag til verdensøkonomien

Søfarendes dag: En hyldest til de søfarende for deres bidrag til verdensøkonomien

I 2010 besluttede Den Internationale Søfartsorganisation (IMO) at udpege den 25. juni til den internationale søfarendes dag som en måde at erkende, at næsten alt, hvad vi bruger i vores daglige liv, er blevet direkte eller indirekte påvirket af søtransport.

1 min. læsning

Formålet med dagen er at takke søfarende for deres bidrag til verdensøkonomien og civilsamfundet; og for de risici og personlige omkostninger, de bærer, mens de er på deres job.

Historien bag søfarendes dag

I henhold til IMO’s estimater transporterer skibe næsten 90 procent af verdens varehandel. Søfarende er ikke kun ansvarlige for driften af sådanne skibe, men er også ansvarlige for sikker og smidig levering af lasten.

Dagen anerkender ikke kun søfarendes uvurderlige arbejde, men har også til formål at skabe global opmærksomhed på de spørgsmål, der påvirker deres arbejde og liv, såsom pirateri. Det opfordrer regeringerne til at udvikle politikker, der fører til en retfærdig behandling af søfarende i havne, og anmoder private skibsfirmaer og ejere om at give deres ansatte passende faciliteter og bekvemmeligheder, mens de er på havet.

Anerkendt mærkedag

Siden 2011 har IMO taget fejringen af søfarendes dag online og opfordret offentligheden til at bruge sociale medier som Facebook og Twitter, for at give udtryk for deres støtte til søfarende og takke dem for deres arbejde.
USA har også tilføjet søfarendes dag på sin liste over mærkedage.

Hvad kan jeg gøre på søfarendes dag?

Dagen er mest målrettet alle dem, der har skibet som deres arbejdsplads ude på havet. Som fritidssejler kan du bruge dagen både til at honorere det arbejdende folk, men selvfølgelig også som en dag for fællesskab og sejlads.

Er du medlem af en sejlklub eller kender en masse sejlere, så lad jer samles på en nærliggende havn og hold en festlig dag i søfartens og sejladsens navn.

Skriv den første kommentar