En livslang tradition, der holder familien sammen i generationer

Sejlads er en livsstil, en tradition fyldt med spektakulære historier, der overleveres fra generation til generation, fra forælder til barn.

Kommer du fra en sejlerfamilie, har du sandsynligvis gode minder om at sidde på din mors eller fars skød, da du første gang du tog roret.

Som med alle store familietraditioner er der gode chancer, at du vil videregive de gode minder til dine børn.

Som den habile sejler venter du, selvfølgelig ikke med at sejle, til ferien starter. Og du vil sandsynligvis ikke sejle, kun for at finde et nyt sted at lægge til. Det er så meget mere end bare det, oplevelsen, den friske havluft, eventyret.

Sejlads er ikke bare en livsstil. Det er dit liv. Et liv rigt på eventyr, rejser og et væld af gode minder.

Sejlads er oplevelser du kan give videre til dine børn, en ferie hver dag, der vil fortsætte i mange år fremover.

Gør det til virkelighed – køb din egen båd!

En livslang tradition, der holder familien sammen i generationer

Sejlsport og sejlads kan sagtens være en fast del af din opvækst, der løber rent saltvand i dine blodårer og “Skipper” er dit mellemnavn, men det betyder desværre ikke, at det altid er lige nemt at tage ud og sejle en tur. Årene går, både købes og sælges, og dine behov ændrer sig.

Skal du holde passionen for sejlads i live, kan du gøre det ved at kigge på dine ønsker, behov og budget, og indsnævre din liste i overensstemmelse med det.

Bare fordi dine forældre havde en yacht eller en sejlbåd, betyder det ikke, at det fungerer for dig.

At gå fra familiens store båd til din helt egen, kan virke som et stort spring. Der er mange måder, det kan gøres overkommeligt.

Overvej at begynde i det små.

Find en mindre båd, og brug den som springbræt til en større model, når det økonomiske råderum bliver større.

Er du i tvivl om, at en bestemt båd passer til din nuværende situation eller dit budget, kan du kigge på andre muligheder. Der er også andre måder du kan holde tradition og passion i live. Det kan være med et medlemsskab i din lokale sejlklub, en anpart sammen med en ven eller i familien, eller endda blot en lille jolle, en sejlbåd eller aluminiumsbåd.

Det store brugtmarked er et godt sted at søge din næste båd.

Hvis det er vigtigt for dig at holde sejlertraditionen i live, skal du give dig tid til det.

Udpeg og planlæg weekender eller dage, hvor familien tager på vandet.

Vær klar på, at de andre om bord måske ikke er lige så engageret i selve sejladsen som du er. Vær åben for aktiviteter som også dine børn har glæde af. Lær dem at stå vandski, eller find en bugt og kast ankeret hvor I kan snorkle og bade, eller udforske kystlinje eller by.

Med lidt held, kan du give fornøjelsen ved livet på vandet videre til næste generation – lige som den blev givet til dig.

Har du en båd der har været i familien i mange år?

Inddrag dine børn i vedligeholdelse af båden, og fortæl båden’s livlige historier, mens I arbejder.

Knyt bånd med båden som centrum.

Få dem til at hjælpe dig med at holde båden ren og pæn, ved vask og vedligeholdelse. Og imens, får du mulighed for at knytte bånd, både som familie og med andre sejlere.

At få et duelighedsbevis er et slags overgangsritual for de unge sejlere til at blive selvstændige søfolk.

At få et duelighedsbevis er et slags overgangsritual for de unge sejlere til at blive selvstændige søfolk. Kontakt din lokale sejlklub eller sejlerskole for at høre hvornår næste hold starter og opfordre dit barn til at deltage, eventuelt sammen med en ven.

Inviter dine børns venner med på en sejltur, sammen med resten af din familie. Dine børn vil nok være mere begejstrede for at tilbringe dagen på vandet, og du vil hjælpe med at knytte bånd – og minder – der vil vare længe efter I er tilbage på land igen.

Del dine færdigheder med nær og fjern

På dette tidspunkt i dit liv er du formentlig en habil sejler og har masser af færdigheder inden for sejlads. Del disse færdigheder med dine børn. Lær dem først det grundlæggende om sejlads og om sikkerhed. Derefter kan du fylde på, med fiskeri, og måske kan du endda lære et par ting af dine børn, for eksempel om vandscootere og wake surfing.

Men du behøver jo ikke kun at begrænse dig til dine kære små. Andre familiemedlemmer eller venner kan naturligvis også nyde godt at dine færdigheder – og måske kan du endda få dem til blive lige så engageret som du selv er.

En livslang tradition, der holder familien sammen i generationer

Er du første, anden eller tredje generations sejler?

Er du første generations sejler, så skriv endelig, hvordan du får dem omkring dig til at elske sejlads lige så meget som du gør. Er du sejler ud af en familie, på anden eller tredje generation, hvordan blev stafetten overleveret til dig – hvordan blev du sejlentusiasten i familien?

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.

Få al vores bedste viden, værktøjer, trends og tips til din sejlads. Skriv dig op til vores nyhedsbrev. Nul spam. Kun e-mails om både, sejlads, udstyr og tilbud på ting, der gør dig til en dygtig(ere) sejler. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.