Flod

Flod er den højeste vandstand som følge af tidevandet. Tidevand er den regelmæssige stigning og fald i havets overflade.

Flod kan forekomme i forskellige størrelser:

  • Springflod er en kraftig tidevandsflod.
  • Nipflod er en svag tidevandsflod, som derfor har mindre forskel mellem på høj- og lavvande end normalt. Nipflod forekommer hver 14. dag ved halvmåne.

Flod er modsat Ebbe.

Læs mere om "Flod"

Isolering af båd: sådan undgår du fugt og kondens

Isolering af båd: sådan undgår du fugt og kondens

Dug og kondensvand kan trænge ind alle steder og kan over tid skabe problemer og gøre stor skade på blandt andet aptering og elinstallationer. Derfor er det vigtigt at lufte ud hver dag, men isolering af båden kan også gøre en verden til forskel – og så giver det bedre komfort.

Bo på båden: lev livet lidt mere som et eventyr

Bo på båden: lev livet lidt mere som et eventyr

Har du nogensinde tænkt på at bo på en båd?
Der er ingen tvivl om, at bo på en båd kræver flere af de kreative løsninger og en bestemt tilgang til livet. Er du parat til at acceptere forandringen og indgå et par kompromiser, kan livsstilen ombord på en båd være enormt givende. Sammenlignet med at bo på land kan det også være relativt billigt.

Miljøvenlig sejlads: sejl klimavenligt og minimer dit aftryk på havmiljøet

Miljøvenlig sejlads: sejl klimavenligt og minimer dit aftryk på havmiljøet

Kort efter båden er passeret, er bølgerne fra bådens kølvand også forsvundet. Alle tegn på, at der har været andet end hav går roligt i et med omverdenen. Som sejlere har vi et fælles ansvar for det vand, som vi alle nyder og elsker, og der findes masser af muligheder for at værne om miljøet og holde vores klimaaftryk minimalt.

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.