Kæntre

Et skib kæntrer når det lægger sig på siden, og så langt ned at det ikke længere kan sejle. Den vil på dette tidspunkt også kunne tage vand ind.

De engelske betegnelser “capsize” og “keeling over” er det samme.

Har skibet tilstrækkeligt opdrift til, at det ikke synker kan det rettes. Kan skibet ikke ligge stabilt kæntret siges det at være selvoprettende.

Læs mere om "Kæntre"

Sikker sejlads: sådan færdes du sikkert på havet

Sikker sejlads: sådan færdes du sikkert på havet

Havet er uendeligt stort og der vil, før eller siden, opstå en situation der kræver, at du har gjort dit forarbejde og taget dine forholdsregler. Her får du ti gode råd til hvordan du sejle mere sikkert.

Forsikring af båd: 4 grunde til at forsikre motorbåd og sejlbåd

Viden om sejlads: begynder guide

Er du ny i sejlsportens verden? Så er det helt naturligt at have en masse spørgsmål, så i denne artikel får du svar på en masse af det grundlæggende ved sejlads og samt nogle praktiske sejlertips og instruktioner til begyndersejlere. Du kan også læse vores bådguide og sammenligne både for at finde den båd, der er den helt rigtige for …

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.