Klampe

KlampeEn klampe er en krog-lignende klods af træ, plastik eller metal med to forlængelser i hver ende.

Klampen ses monteret på en mast eller et skibsdæk, og som tov bindes fast til. Ofte bindes tov i ottetaller om hver ende.

Se også frølår

Læs mere om "Klampe"

Rengøring af båd: få større glæde ved at sejle, med en ren og pæn båd

Rengøring af båd: få større glæde ved at sejle, med en ren og pæn båd

Båden er din stolthed. Det er ikke kun en stor investering, men den bærer også en vis affektionsværdi. Vedligeholdelse og rengøring af din båd kan bevare værdien og beskytte mod angreb fra blandt andet mug og skimmel.
Men hvis du er ligesom os – så giver en ren båd dig bare en større glæde, når du er på vandet. Og det behøver ikke være så svært.

cockpit

Bådens cockpit: Hvad er et godt og effektivt cockpit?

Måske fordi cockpittet på en sejlbåd ikke giver de samme salgsmuligheder som de hyggelige kahytter, er det ikke usædvanligt at opdage, at der gået en smule på kompromis med cockpittet til fordel for en rummelig kahyt eller agterkabine.

Navngiv båden: dåbsritualer til at give båden det ideelle navn

Navngiv båden: dåbsritualer til at give båden det ideelle navn

Båden er købt og betalt. Det er din. Så selvfølgelig skal båden have et unikt og passende navn. Da både er af hunkøn, hvad er så mere naturligt end at opkalde eller døbe sin båd med et pigenavn. I 2017 var Martha det mest brugte navn til både. Men ifølge de gamle vise sømænd bringer det uheld at omdøbe en …

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.