Knob

Knob har flere betydninger:

  • En knob er en fartangivelse/sejlhastighed og kan oversættes til antal sømil/time og derfor er sømil/time implicit i betegnelsen knob. En sømil er 1,852 kilometer.

    Eksempel:
    At sejle 8 knob er lig med at sejle 8 sømil per time.
    Da en sømil er 1,852 kilometer, svarer 8 sømil per time til 14.816 km/t.
  • Et knob kan også bindes på tovværk.
    Det kan for eksempel være et råbåndsknob, et otte-talsknob eller et flagknob.

Læs mere om "Knob"

Overlev vinteren: seks måder at blive klar til at sejle

Overlev vinteren: seks måder at blive klar til at sejle

Det er koldt og vinteren er over os. Det kan give de dersens “for koldt-til-at-sejle” temperaturer og alt for lange perioder uden sejlads, hvor du ikke kan nyde havets bølgegang og den friske luft. Undgå at blive slået helt ud, mens du sidder fast på land, med disse enkle tip – de vil med garanti hjælpe dig med at bekæmpe …

Hvilken type motorbåd skal jeg vælge?

Hvilken type motorbåd skal jeg vælge?

Som mange andre, drømmer du om at have din egen båd. Det er skønt at sejle rundt på vandet, nyde solen, måske kaste snøren ud eller nyde en frokost sammen med familien, vennerne eller måske en skøn date.

Kørekort til motorbåd

Speedbådskørekort: skal jeg have kørekort til motorbåd?

Har du en motorbåd eller går du med overvejelser om at købe en motorbåd? Du har måske allerede har nogle spørgsmål, inden du tager ud på vandet, for eksempel: skal jeg have kørt speedbåden? Hvad kræves der til kørekort? Hvor får jeg kørekort til motorbåd?

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.