Let

Når et fartøj er let vil det sige at fartøjet ikke fortøjet til en bro, et anker eller andet der kan sikre fartøjet fra at drive eller sejle. Lidt mere forenklet kan man sige, at "let" er det modsatte af fortøjet.

Hvornår er et skib let?

Et skib er “let” når det ikke er fortøjet til en bro, anker eller andet.

Var denne artikel nyttig?
JaNej

Læs mere om "Let"

Saltvand eller ferskvand

Hvad er forskellen på saltvandskølet- og ferskvandskølet motor

Der findes forskellige kølesystemer til din bådmotor, og du spørger sikkert dig selv: “Hvad er ferskvandskøling? Hvad er saltvandskøling? Hvad er forskellen? Og hvad er en varmeveksler?” Det får du svaret på i denne artikel. Motoren i din båd bliver hurtigt varm, når den får lov til at arbejde. Motoren vil under driften producere varme ved forbrændingen, og ved de …

Vælg de rigtige sejl: Naviger i et hav af valgmuligheder

Vælg de rigtige sejl: Naviger i et hav af valgmuligheder

Mens solen dykker ned under horisonten og kaster et gyldent skær over det fredfyldte vand, står en sejlbåd yndefuldt for anker med sejlene rullet ind og venter på vindens kald. Disse tavse følgesvende er livsnerven i sejlads og omdanner vindens kraft til den fremdrift, der bærer os over havet.

Vinterklargøring af sejlbåd

Vinterklargøring af sejlbåd

Vinterklargøring af båden er en opgave for de fleste bådejere, uanset om båden står på land eller forbliver i vandet vinteren over. I denne artikel fokuseres der på de ting du bør gøre for at klargøre din sejlbåd til overvintring, så du undgår ubehagelige overraskelser til næste forår.