Sødygtighed

Sødygtighed er en båds eller et skibs evne til at klare påvirkningerne ved høj søgang. Det vil sige de tidspunkter, for eksempel ved storm, hvor der er meget store bølger og høje vindhastigheder skal fartøjet være stærkt nok til ikke at blive slået læk og have stabilitet, så det ikke kæntrer.

Sødygtighed afhænger blandt andet af skrogform og vægtfordeling om bord. Skrogets fribord og form over vandlinjen skal medvirke til, at der er tilstrækkelig opdrift, og at store vandmængder ikke skyller ind over dækket.

Læs mere om "Sødygtighed"

Køb af din næste båd: Tip til opgradering

Køb af din næste båd: Tip til opgradering

Tro det eller ej, det siges at bådejeren, i sin levetid, oplever i gennemsnit at have haft ejerskab af hele fem både. Og det giver faktisk mening. Efterhånden som familien ændrer sig, udvikles også vores motivering for at komme ud på vandet. Når vi lærer mere om livsstilen forbundet med sejlerlivet, vil vi prøve nye ting, avancere, invitere vennerne indenfor …

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.