Sømil

En international sømil, international nautisk mil, nautisk mil eller blot sømil er fastsat til 1.852 meter eller 1,852 kilometer.

1 sømil = 1 breddeminut = 1,852 km

Danmark havde sin egen definition og en dansk sømil var i søfarten en længdeenhed på 1.851,11 m. En dansk sømil skal ikke forveksles med en international sømil, selvom forskellen er på under 1 meter.

Læs mere om "Sømil"

Reservedunk ombord - en god idé?

Reservedunk ombord – en god idé?

Tanken om at have ekstra brændstof om bord til når der opstår en nødsituation lyder jo egentligt som en god og fornuftig idé. Men det er det måske ikke alligevel.

brændstofforbrug

Beregn bådens brændstof­forbrug inden sejlturen

Så du sidder altså og prøver at finde ud af hvor meget din båd forbruger brændstof? Det kan måske være fordi du skal prøve at regne dit brændstofforbrug ud så du ved hvad koster sejlturen, eller blot prøver at afkode økonomien for din båd? Så får du her et par muligheder for at regne den ud … Motorer til både …

Hvilken type motorbåd skal jeg vælge?

Hvilken type motorbåd skal jeg vælge?

Som mange andre, drømmer du om at have din egen båd. Det er skønt at sejle rundt på vandet, nyde solen, måske kaste snøren ud eller nyde en frokost sammen med familien, vennerne eller måske en skøn date.

Skriv en kommentar

Vi ønsker en åben og livlig debat på boaters.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone.