Sømil

En international sømil, international nautisk mil, nautisk mil eller blot sømil er for nuværende fastsat til 1.851,85 meter eller 1,852 kilometer.

Omregn kilometer til sømil

Beregn sømil (international sømil) til kilometer eller kilometer til sømil. Skal du have antal kilometer omregnet i sømil, skal du blot dividere antal kilomenter med 1,852 eller brug denne nemme omregner.

 
 

Beregn, hvor lang tid det tager at sejle et antal sømil i forhold til et valgfrit antal knob. Du får både antal timer og minutter.

 

Hvad er en sømil?

En sømil er en længdeenhed, der bruges i luft-, hav- og rumnavigation og til definition af territorialfarvande. Historisk set blev det defineret som meridianbuelængden svarende til et minuts breddegrad.

1 sømil = 1 breddeminut ≈ 1,852 km

Hvad er den danske sømil?

Danmark havde sin egen definition og en dansk sømil var i søfarten en længdeenhed på 1.851,11 m. En dansk sømil skal ikke forveksles med en international sømil, selvom forskellen er på under 1 meter.

Er en sømil det samme som en mil?

Nej. En sømil også kaldet nautisk mil er ikke det samme som en mil. En mil er 1.609,344 m ≈ 1,609 km og en sømil er 1.851,85 m ≈ 1,852 km. Altså er der stor forskel i de to måleenheder.

Var denne artikel nyttig?
JaNej