Sømil

En international sømil, international nautisk mil, nautisk mil eller blot sømil er for nuværende fastsat til 1.851,85 meter eller 1,852 kilometer.

Omregn sømil til kilometer og kilometer til sømil

Beregn sømil (international sømil) til kilometer og kilometer til sømil. Skal du have antal kilometer omregnet i sømil, skal du blot dividere antal kilomenter med 1,852 eller brug denne nemme omregner, her kan du også beregne sejltid.

 
 

Beregn, hvor lang tid det tager at sejle et antal sømil i forhold til et valgfrit antal knob. Du får både antal timer og minutter.

 

Hvad er en sømil?

En sømil er en længdeenhed, der bruges i luft-, hav- og rumnavigation og til definition af territorialfarvande. Historisk set blev det defineret som meridianbuelængden svarende til et minuts breddegrad.

1 sømil = 1 breddeminut ≈ 1,852 km

Hvad er den danske sømil?

Danmark havde sin egen definition og en dansk sømil var i søfarten en længdeenhed på 1.851,11 m. En dansk sømil skal ikke forveksles med en international sømil, selvom forskellen er på under 1 meter.

Er en sømil det samme som en mil?

Nej. En sømil også kaldet nautisk mil er ikke det samme som en mil. En mil er 1.609,344 m ≈ 1,609 km og en sømil er 1.851,85 m ≈ 1,852 km. Altså er der stor forskel i de to måleenheder.

Hvor lang tid tager det at sejle en sømil?

Hvis du sejler en knob, over bunden, tager det en time at sejle en sømil. En knob er således 1,852 km i timen. “Over bunden” dækker over hvad en GPS vil måle hastigheden til. Andre faktorer kan spille ind, så som vind og strøm, når du måler fart gennem vandet.

Var denne artikel nyttig?
JaNej

Læs mere om "Sømil"

Reservedunk om bord - en god idé?

Reservedunk om bord – en god idé?

Tanken om at have ekstra brændstof om bord til når der opstår en nødsituation lyder jo egentligt som en god og fornuftig idé. Men det er det måske ikke alligevel.

brændstofforbrug

Beregn bådens brændstof­forbrug inden sejlturen

Så du sidder altså og prøver at finde ud af hvor meget din båd forbruger brændstof? Det kan måske være fordi du skal prøve at regne dit brændstofforbrug ud så du ved hvad koster sejlturen, eller blot prøver at afkode økonomien for din båd? Så får du her et par muligheder for at regne den ud … Motorer til både …

Valg af båd: Hvilken motorbåd skal jeg vælge?

Valg af båd: Hvilken motorbåd skal jeg vælge?

Som mange andre, drømmer du om at have din egen båd. Det er skønt at sejle rundt på vandet, nyde solen, måske kaste snøren ud eller nyde en frokost sammen med familien, vennerne eller måske en skøn date.