Søventil

En søventil er en lukkeanordning placeret i forbindelse med en skroggennemføring, og forhindrer vand i at strømme ind i båden gennem hullet. Søventiler anvendes f.eks. ved kølevandsindtaget til bådens motor eller skyllevand til et latrine.

Hvad er en søventil?

En søventil er en lukkeanordning der sidder på en skroggennemføring og forhindrer vand i at strømme ind i båden gennem hullet. Søventilen fungerer som en slags afløbsprop, der kan åbnes og lukkes efter behov.

Hvordan anvendes en søventil?

Ofte sidder søventiler i forbindelse med kølevandsindtaget til bådens motor. Det er her du typiske kan finde dem. Søventiler kan også være monteret i forbindelse med skyllevand til et latrine.

Hvilken slags søventiler findes der?

Søventiler fås i forskellige størrelser, materialer og typer afhængigt af bådens størrelse, anvendelse og krav til vandtæthed. De er en vigtig del af bådens udstyr og bidrager til at opretholde dens integritet og sikkerhed.

Var denne artikel nyttig?
JaNej

Læs mere om "Søventil"

Vinterklargøring af sejlbåd

Vinterklargøring af sejlbåd

Vinterklargøring af båden er en opgave for de fleste bådejere, uanset om båden står på land eller forbliver i vandet vinteren over. I denne artikel fokuseres der på de ting du bør gøre for at klargøre din sejlbåd til overvintring, så du undgår ubehagelige overraskelser til næste forår.