Hvad vil du lære?
Jeg vil gerne lære om
Vinterklargøring af sejlbåd
Vinterklargøring af båden er en opgave for de fleste bådejere, uanset om båden står på land eller forbliver i vandet vinteren over. I denne artikel fokuseres der på de ting du bør gøre for at klargøre din sejlbåd til overvintring, så du undgår ubehagelige overraskelser til næste forår.
Sender motoren farvede røgsignaler? Her er hvad de kan betyde
Hvis motoren er lidt vrøvlet og hoster mere end normalt, og hvis den pludselig begynder at puste røg ud, så kan du faktisk lære ret meget om, hvad der foregår inde i motoren, bare ved at kigge på farven af røgen. Det kan også afsløre, om der er noget, der ikke helt spiller, og som måske skal fixes.
Madlavning om bord: 5 tips til at lave skøn turmad på en båd
Madlavning om bord på en båd er lidt anderledes end madlavning derhjemme. For det første er pladsen trang, flere ting er mindre, blandt andet komfuret, køleskabet (hvis der er et), vasken, skabene til proviant og endda også skraldespanden. For det andet kan vand, sprit, gas og strøm være begrænset. En båd, ude på det åbne hav, skal være selvforsynende, og hvis man løber tør for strøm, sprit eller noget tredje midt i madlavningen, kan det betyde, at man ikke kan få noget at spise.
Sejlerskole: hvad skal jeg vælge, hvilket forløb er det rette for mig?
Duelighedsbevis og speedbådscertifikat tilbydes ofte gennem en sejlerskole i den lokale sejlklub eller som weekendkurser af virksomheder der lever af det. Den ene type sejlerskole kan være bedre end den anden, afhængig af dine personlige præferencer og mål. I denne artikel fremhæver vi nogle af de ting du bør være opmærksom på.
Er du sejler? 10 fordele ved at være medlem af en sejlklub
Sejlklubberne er en del af det danske foreningsliv og noget, du kan have med i din sejlerlivsstil – uanset om det fylder meget eller lidt. At være medlem af en sejlklub kan være virkelig givende, men tid og engagement skal også til for at få fuldt udbytte.
Kæntring: Hvad gør du, hvis din båd kæntrer?
For de, der elsker at sejle, kan tanken om at kæntre en båd være skræmmende, uanset deres erfaringsniveau. Desværre ignorerer mange dette faktum og håber, at uheld ikke vil ske. Men det er klogt at være forberedt og forbedre sine færdigheder, så man er bedre rustet, hvis uheldet skulle være ude.
Sejlklar: 13 søstærke færdigheder så du undgår problemer på sejlturen
På vandet er det vigtigt at kunne bevare roen og overblikket. Selvom lystsejlads ikke er en ekstremsport kan det hurtigt ende i en farlig situation hvis du ikke har de nødvendige færdigheder til at opholde dig på vandet.
5 hjertevarme gaveidéer til den nye bådejer
Du kender en der endelig gjort det – købt sin drømmebåd. Han/hun stråler som en stolt forælder, mens de beundrer båden på kajen, og stråler lysere end stjernerne, når billederne af den nye båd vises frem – og når vedkommende beder dig se alle videoerne (for anden og tredje gang). Hvem kan bebrejde dem for denne uhæmmede udfoldelse af fuldstændig glæde?
Delebåd og bådfællesskab: at dele ejerskab om en båd
Deleøkonomi har været et hit gennem længere tid. Det findes naturligvis også blandt lystsejlere. Med inflation og stigende priser på stort set alt, kan en delebåd give nye oplevelser på vandet. Overvejer du at købe båd sammen med en ven, eller overtage anparter, kan du få nogle gode råd her.
Pleje og vedligeholdelse af din båd i efteråret
Når bladene begynder at skifte farve, og når luften bliver køling, ved du, at efteråret er lige rundt om hjørnet. Tidspunktet for at lukke ned, pakke sammen og tage båden på land nærmer sig. Forbered din båd med disse praktiske råd til efterårspleje og vedligeholdelse inden en vinter på land. Så er du allerede et skridt foran på din to-do liste!